Tancar
10/03/2020
El Barcelona Synchrotron Park publica una guia per promoure la biodiversitat als seus edificis
Crear riquesa econòmica al servei de la societat i al mateix temps preservar el capital natural, és a dir, el valor econòmic dels serveis oferts gratuïtament per la natura, forma part dels reptes d’un creixement que ha de ser sostenible o no serà, i el Barcelona Synchrotron Park (BSP) hi aporta la seva contribució.

En aquest camp, el Parc, que cal esmentar té el segell Business & Biodiversity de la Comissió Europea, ja ha realitzat tot un seguit d’actuacions com els passos per a la fauna, la restauració d’hàbitats naturals, les caixes-nius per a ocells insectívors que permeten controlar les plagues, les cunetes verdes que depuren les aigües de la carretera o els convenis amb els pagesos per treballar adequadament els camps de conreu del corredor verd o de les parcel·les que queden per comercialitzar.

El dossier complet que descriu totes les actuacions del BSP en matèria de conservació de la natura, restauració ecològica i suport a la biodiversitat es troba disponible aquí.

D’aquest dossier, destacarem l’acció 8 que consisteix a promoure la infraestructura verda a les edificacions. En aquest sentit, el Parc, amb l’assistència tècnica de Minuartia, ha publicat recentment la ‘Guia per promoure la infraestructura verda i la biodiversitat als edificis del Parc’.

La Guia publicada recull un conjunt d’accions, mesures i bones pràctiques per tal d’afavorir la conservació de la biodiversitat i la minimització de l’ús de recursos per part de les empreses implantades al Parc. Les mesures proposades s’estructuren en tres blocs temàtics: pràctiques de jardineria per afavorir la fauna i flora silvestres, bones pràctiques de manteniment i aplicació de solucions basades en la natura. Cada una inclou una breu descripció, consells pràctics, enllaços a informació rellevant i exemples de referència. En conjunt, representa una eina molt útil per encoratjar i facilitar a les empreses el procés d’implementació d’accions per afavorir la biodiversitat i la infraestructura verda.
 

Més notícies

08/04/2021 L’ASTIP, un futur pol de recerca avançada al Barcelona Synchrotron Park 25/03/2021 4t aniversari de l’arribada de la seu de Stradivarius al Barcelona Synchrotron Park 05/03/2021 T-Systems, proveïdor tecnològic líder amb ubicació al Barcelona Synchrotron Park 18/02/2021 SENER participa en el 'rover' Perseverance que avui aterra a Mart 28/01/2021 Visita institucional de la Planta de Gas Renovable Elena del Parc de l'Alba 12/01/2021 2021: el sincrotró Alba inicia la seva mutació
1 2 3 4 5 6