Tancar
10/03/2020
El Barcelona Synchrotron Park publica una guia per promoure la biodiversitat als seus edificis
Crear riquesa econòmica al servei de la societat i al mateix temps preservar el capital natural, és a dir, el valor econòmic dels serveis oferts gratuïtament per la natura, forma part dels reptes d’un creixement que ha de ser sostenible o no serà, i el Barcelona Synchrotron Park (BSP) hi aporta la seva contribució.

En aquest camp, el Parc, que cal esmentar té el segell Business & Biodiversity de la Comissió Europea, ja ha realitzat tot un seguit d’actuacions com els passos per a la fauna, la restauració d’hàbitats naturals, les caixes-nius per a ocells insectívors que permeten controlar les plagues, les cunetes verdes que depuren les aigües de la carretera o els convenis amb els pagesos per treballar adequadament els camps de conreu del corredor verd o de les parcel·les que queden per comercialitzar.

El dossier complet que descriu totes les actuacions del BSP en matèria de conservació de la natura, restauració ecològica i suport a la biodiversitat es troba disponible aquí.

D’aquest dossier, destacarem l’acció 8 que consisteix a promoure la infraestructura verda a les edificacions. En aquest sentit, el Parc, amb l’assistència tècnica de Minuartia, ha publicat recentment la ‘Guia per promoure la infraestructura verda i la biodiversitat als edificis del Parc’.

La Guia publicada recull un conjunt d’accions, mesures i bones pràctiques per tal d’afavorir la conservació de la biodiversitat i la minimització de l’ús de recursos per part de les empreses implantades al Parc. Les mesures proposades s’estructuren en tres blocs temàtics: pràctiques de jardineria per afavorir la fauna i flora silvestres, bones pràctiques de manteniment i aplicació de solucions basades en la natura. Cada una inclou una breu descripció, consells pràctics, enllaços a informació rellevant i exemples de referència. En conjunt, representa una eina molt útil per encoratjar i facilitar a les empreses el procés d’implementació d’accions per afavorir la biodiversitat i la infraestructura verda.
 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6