Tancar
07/06/2019
La biodiversitat en perill: les actuacions del Barcelona Synchrotron Park
El declivi de la naturalesa no té precedents: a escala mundial hi ha un milió d'espècies amenaçades d'extinció, tal com reflecteix l'Informe d'Avaluació Mundial de la Plataforma Intergovernamental Científic-Normativa sobre Diversitat Biològica i Serveis dels Ecosistemes (IPBES), publicat el mes passat a la seu de la UNESCO.

Per a la directora general de la UNESCO, Audrey Azoulay, l'informe és una advertència: "Després de l'adopció d'aquest informe històric, ningú podrà dir que no ho sabia. No podem seguir destruint la diversitat dels éssers vius. És la nostra responsabilitat envers les generacions futures", ha declarat. "Aquest informe ens recorda la urgent necessitat d'actuar en favor de la biodiversitat, el nostre patrimoni ambiental mundial. És urgent i encara possible que ens mobilitzem tots per salvar el nostre planeta i, per tant, a la humanitat. La protecció de la biodiversitat és tan vital com la lluita contra el canvi climàtic", va afirmar.

En aquest camp, el Parc, que cal esmentar que té el segell Business & Biodiversity de la Comissió Europea, ja ha realitzat tot un seguit d’actuacions com una reserva d’espai per contribuir al corredor verd d’un kilòmetre d’amplada, passos per a la fauna, caixes-niu per a ocells insectívors que permeten controlar les plagues, cunetes verdes que depuren les aigües de la carretera o convenis amb els pagesos per treballar adequadament els camps de conreu del corredor verd o de les parcel·les que queden per comercialitzar.

El dossier complet que descriu totes les actuacions del Parc en matèria de conservació de la natura, restauració ecològica i suport a la biodiversitat es troba disponible aquí.
 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6