Tancar
10/05/2017
​El Barcelona Synchrotron Park compromès amb la natura i la biodiversitat
El programa Espai Terra de la televisió pública catalana, dedicat a la natura i al respecte pel medi ambient, va gravar part del seu programa emès el 28 d’abril passat al Parc de l’Alba i a la seva zona empresarial Barcelona Synchrotron Park.

L’objectiu? Donar a conèixer el jardí i la coberta vegetalitzada del sincrotró ALBA, així com les noves rutes pel Parc, a punt de ser inaugurades, per anar descobrint tot caminant les actuacions del Parc en matèria de protecció de la seva biodiversitat.

Al fragment del programa que es pot veure aquí, s’hi descobreix el jardí del sincrotró, un jardí pensat per ser de baix manteniment, amb un baix consum d’aigua, sense necessitat de tractaments fitosanitaris, amable amb la fauna local com les guineus, els conills o les perdius, amb fins i tot una parella de falcons que s’han instal·lat a la teulada d’ALBA. Part de la coberta de l’equipament científic emblemàtic del Parc està, a més a més, vegetalitzada pel tal d’integrar l’edifici al seu entorn, aïllar-lo tèrmicament i afavorir la biodiversitat.

Aquest foment de la biodiversitat és justament una de les grans missions del Parc, que per les seves actuacions en la matèria, explicades en un document específic disponible aquí, va rebre la tardor passada el segell Business & Biodiversity de la Comissió Europea.

El vídeo permet així descobrir algunes d’aquestes actuacions com els passos per a la fauna, les caixes nius per a ocells insectívors que permeten controlar les plagues, les cunetes verdes que depuren les aigües de la carretera o els convenis amb els pagesos per treballar adequadament els camps de conreu del corredor verd o de les parcel·les que queden per comercialitzar a la zona empresarial Barcelona Synchrotron Park.

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6