Tancar

Notícies

27/04/2021
Natura Bissé: quan l'arquitectura reflecteix la identitat d'una marca
En un article publicat a La Vanguardia el 14 de desembre passat, el periodista cultural i crític d'arquitectura Llàtzer Moix, escrivia el següent paràgraf amb referència a l'edifici de la seu corporativa de Natura Bissé, l'empresa familiar fundada el 1979 per l'empresari barceloní Ricardo Fisas, líder en innovació i desenvolupament en cosmètica d'alta gamma i instal·lada al Barcelona Synchrotron Park des del 2019:

"Aquesta obra de TdB Arquitectura, l'estudi que dirigeix Juan Trias de Bes, ve a demostrar que la tipologia industrial, sovint previsible, adotzenada i sense ànima, no està renyida en absolut amb la bona arquitectura. I també, que l'arquitectura pot reflectir amb subtilesa —sense mimetismes ni cites directes— els trets que defineixen la identitat d'una marca. En aquest cas, apostant per valors com la fluïdesa, la transparència o la qualitat espacial, i alhora buscant i trobant l'equilibri entre la funció pràctica de l'edifici i la seva funció representativa."

Aquest edifici singular elogiat per Moix té una superfície de 13.000 m2 i acull el centre de recerca, de comercialització, de logística, la fàbrica i una zona dedicada a la formació i la innovació.

Natura Bissé, actualment liderada per Verónica Fisas, aposta fort pel valor afegit de la R+D. La seva facturació global es va situar en 84,7 milions d'euros el 2019 i va generar el 87% dels seus ingressos en mercats internacionals (un 30% a la Xina), en els quals compta amb més de 2.500 punts de venda. Des del 2005, els productes i tractaments de la companyia catalana són una referència en els preparatius de les estrelles de Hollywood a la gala dels premis Oscar.

L'establiment de Natura Bissé al Barcelona Synchrotron Park, 40 anys després del seu naixement, ha estat un privilegi per a nosaltres, i la singularitat i bellesa de la seva seu, un gran orgull.
08/04/2021
L’ASTIP, un futur pol de recerca avançada al Barcelona Synchrotron Park

L’ASTIP, acrònim d’Alba Science, Technology and Innovation Park, és un vast projecte de creació d’un gran pol de recerca avançada dins l’àrea del Barcelona Synchrotron Park (la zona empresarial del Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès) i al costat del sincrotró ALBA.

Es tracta més concretament d’un hub interdisciplinari per a materials i sistemes biològics complexos que aplega una combinació singular d’eines de caracterització i d’imatge, big data, desenvolupament de materials i instal·lacions per a la fabricació de dispositius. Un ecosistema en què es fusiona recerca científica, desenvolupament tecnològic i innovació industrial per crear una economia resilient, eficient en recursos i competitiva, centrada en l'energia verda, la transició digital i la salut.

L’ASTIP parteix de reunir les capacitats del sincrotró ALBA amb l’ecosistema de recerca, d’innovació i empresarial ja existent: l’Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya; l’IBMB, l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (CSIC); l’ICMAB, l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC); l’ICN2, l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (CERCA); l’IFAE, l’Institut de Física de Altes Energies (CERCA); la UAB, la Universitat Autònoma de Barcelona; i el Consorci del Parc de l’Alba.

Tots ells constitueixen els agents participants en el projecte, el qual es troba entre les propostes de la Generalitat per optar als fons del Pla de Recuperació Europeo i comprèn: el programa ALBA II, que transformarà l’ALBA en un sincrotró de 4a generació, i tres noves estructures: el Complex Materials and Technologies Center (COMTEC), l’Advanced Multiscale Bio Imaging Center (AMBIC) i un hub d’innovació (SYNDUSTRY) que contribuirà a estrènyer la relació entre la investigació bàsica i les empreses.
25/03/2021
4t aniversari de l’arribada de la seu de Stradivarius al Barcelona Synchrotron Park
Es compleixen quatre anys de l’inici d’activitat del centre de desenvolupament i disseny de Stradivarius al Barcelona Synchrotron Park.

La multinacional de moda juvenil del grup Inditex va escollir el nostre parc per la proximitat i la bona connexió amb Barcelona, per les seves infraestructures, per ser una ubicació que realça el disseny de l’edifici i ofereix un marc inspirador per als dissenyadors i tota la plantilla d’unes 300 persones.

L’edifici, projectat per Batlle i Roig Arquitectura, consta de 33.000 m2 d’oficines desenvolupades en 3 plantes i un aparcament amb capacitat de prop de 300 vehicles. La sostenibilitat és la base del disseny d’unes façanes que es caracteritzen per un sistema interactiu de lames verticals que, més enllà d’una imatge atractiva i molt singular, garanteixen eficiència energètica. Aquest fet, juntament amb la reducció del consum d’aigua, l’elecció de materials reciclables i de proximitat, així com la connexió a la xarxa de District Heating and Cooling del Barcelona Synchrotron Park, ha permès que l’edifici pugui obtenir una certificació Leed Gold.

 
Stradivarius és una empresa creativa, que ofereix les seves col·leccions a unes 1.000 botigues distribuïdes en prop de 70 països d’arreu del món i que va tancar l’exercici econòmic del 2019 amb 1.750 milions d’euros de facturació (1.283 el 2020, a causa de la pandèmia). En el marc de l’estratègia del grup Inditex, Stradivarius optimitzarà el nombre de botigues per adaptar-lo a la seva creixent digitalització i al desenvolupament de la venda en línia.
05/03/2021
T-Systems, proveïdor tecnològic líder amb ubicació al Barcelona Synchrotron Park

T-Systems, filial de serveis digitals del grup Deutsche Telekom, disposa d'un Centre de Processament de Dades al Barcelona Synchrotron Park des de finals de 2013.

T-Systems ha estat reconegut per destacades consultores tecnològiques (Whitelane, Quint, Penteo) com un dels més importants proveïdors tecnològics amb seu a Europa, en particular, de serveis de cloud públic i tecnològics de Centres de Processament de Dades i infraestructures gestionades.

A finals del 2020, l'empresa es va adjudicar grans contractes per un volum total de més de dos mil milions d'euros amb empreses com Shell, Deutsche Post DHL Group o Heineken. Enguany, RCI Bank and Services, empresa del Grup RENAULT i financera de les marques Renault, Nissan, Infinity i Dacia, ha triat també T-Systems per iniciar el seu salt al cloud.

D’altra banda, a Barcelona, ​​l'Ajuntament i el Port han refermat la seva confiança en aquesta empresa. El primer, per a la consolidació del seu Centre de Processament de Dades, la provisió de les infraestructures TIC i els serveis professionals necessaris per al manteniment i gestió dels sistemes i aplicacions del consistori. El segon, per avançar en la seva digitalització i oferir als seus clients, per mitjà de la intel·ligència artificial, informació en temps real dels temps d'accés a les terminals dins el port, fet que permetrà ser més eficients en la gestió de mercaderies i reduir l'impacte ambiental de l'activitat portuària en emissions de CO2.

18/02/2021
SENER participa en el 'rover' Perseverance que avui aterra a Mart
SENER, el grup multinacional d'enginyeria i tecnologia que compta amb més de 2.300 persones distribuïdes en 21 països, té la seva seu catalana al Barcelona Synchrotron Park, a les instal·lacions de la qual es produeix una important activitat aeroespacial.

SENER Aeroespacial està d'actualitat per la seva important participació en el rover Perseverance que aterrarà avui a les 22:00 h (hora de Barcelona) a Mart, iniciant l'exploració del planeta vermell dins el marc de la missió de la NASA anomenada Mars 2020.

Aquesta empresa ha dut a terme el disseny, la fabricació, la verificació i la integració del mecanisme d'apunt de l'antena d'alt guany (HGAG, de les seves sigles en anglès) que permet la comunicació bidireccional directa entre el Perseverance i les estacions de seguiment a la Terra. També ha estat responsable del sistema de subjecció durant el llançament i del desplegament posterior de l'antena a la fase d'operació a Mart.

L’ampli instrumental del Perseverance li permetrà buscar indicis de vida en el sòl marcià, recollir dades del passat geològic i, fins i tot, enregistrar sons de la superfície del planeta vermell.

Bon aterratge!
28/01/2021
Visita institucional de la Planta de Gas Renovable Elena del Parc de l'Alba

Al Parc de l'Alba, entre els anys 2007 i 2011, es va utilitzar una antiga argilera, anomenada Elena, com a dipòsit controlat de bales de residus procedents del rebuig de l'Ecoparc de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'empresa energètica Naturgy està enllestint la posada en marxa d'un projecte pioner a Espanya, emmarcat dins l'economia circular, per a l'aprofitament del biogàs produït per aquest dipòsit resultat de la descomposició de la matèria orgànica present en els residus. Es tracta de la Planta de Gas Renovable Elena, una instal·lació capaç de recollir el metà present en el biogàs i injectar-lo a la xarxa de distribució de gas natural, utilitzant d'aquesta manera els residus com a recurs energètic i evitant alhora la seva emissió a l'atmosfera.

La companyia assenyala que l’esmentada instal·lació del Parc de l'Alba podrà injectar 12 GWh/any a la xarxa, equivalents al consum de 3.200 habitatges amb gas natural, i evitarà l'emissió a l'atmosfera d'aproximadament 2.500 tones de CO2/any, equivalents a plantar uns 5.000 arbres.

La setmana passada va tenir lloc la visita institucional de la nova planta, que va comptar amb la presència del conseller delegat de Nedgia (companyia distribuïdora de gas de Naturgy), Narcís de Carreras; el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; el director general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera, Manel Torrent; l'alcalde de Cerdanyola de Vallès, Carlos Cordón; i el director del Consorci Urbanístic del Centre Direccional del Parc de l'Alba, Pere Solà.

1 2 3 4 5 6