Tancar
29/11/2020
El director del Parc de l’Alba, Pere Solà, director acadèmic del nou postgrau en Urbanisme i Salut de la UPC School
L’evidència científica reconeix, de manera clara, la influència de la qualitat ambiental en la nostra salut. La situació de pandèmia global ha posat en evidència mancances a les nostres ciutats i entorns urbans. Esdevé, per tant, imprescindible incorporar la perspectiva de salut a les ciutats des d’un punt de vista global.

El nou context demana professionals transversals, especialistes en la integració dels diversos aspectes urbans que produeixen un impacte sobre la salut de les persones: des de la mobilitat fins a la biodiversitat, passant pel disseny de l’espai públic.

És dins aquest marc que la UPC School, en col·laboració amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, presenta el nou postgrau en Urbanisme i Salut: el Planejament Urbanístic com a Eina de Salut centrat en les relacions entre la salut i l’entorn urbà amb un enfocament transversal i innovador.

El director acadèmic d’aquesta formació és Pere Solà, arquitecte per l’UPC (ETSAB), guardonat amb el Premi Nacional d’Urbanisme d’Espanya 1987 i el Premi Catalunya d’Urbanisme 2020, i actualment director del Parc de l’Alba / Barcelona Synchrotron Park. L’acompanya un ampli equip pluridisciplinari integrat per professors i especialistes en diverses disciplines (arquitectes, biòlegs, ambientòlegs, geòlegs, enginyers, geògrafs, físics...), dins el qual figura com a coordinadora i docent Consol Pérez, cap de l’àrea de Medi Ambient del Parc de l’Alba.

Més informació a la web del grau de la UPC School

Més notícies

18/02/2021 SENER participa en el 'rover' Perseverance que avui aterra a Mart 28/01/2021 Visita institucional de la Planta de Gas Renovable Elena del Parc de l'Alba 12/01/2021 2021: el sincrotró Alba inicia la seva mutació 30/12/2020 El Parc de l’Alba té un nou Pla Director Urbanístic 29/11/2020 El director del Parc de l’Alba, Pere Solà, director acadèmic del nou postgrau en Urbanisme i Salut de la UPC School 18/11/2020 El conseller Ramon Tremosa visita el sincrotró ALBA i anuncia la creació d’un fons d’inversió publicoprivat per millorar la transferència de coneixement
1 2 3 4 5 6