Tancar
28/05/2019
La UAB ocupa la primera posició del rànquing CYD
La Fundación Conocimiento y Desarrollo CYD que té com a principal objectiu analitzar i promoure la contribució de les universitats al desenvolupament econòmic i social d’Espanya, així com ampliar els vincles entre universitat i empresa, va presentar la setmana passada els resultats de la sisena edició del Rànquing CYD, el rànquing espanyol amb major nombre d'universitats (73 d’un total de 81).

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el nostre soci, obté el major rendiment possible en 29 (cinc més que en l'edició anterior) dels 36 indicadors del rànquing i el lidera, seguida per l'Autònoma de Madrid i la Universitat de Navarra.

La classificació agrupa aquests indicadors en cinc "dimensions": ensenyament i aprenentatge, investigació, orientació internacional, contribució al desenvolupament regional i transferència de coneixement.

Dels 9 indicadors d'ensenyament i aprenentatge avaluats, la UAB obté la màxima qualificació en 7. En investigació, la UAB obté la màxima qualificació en 8 dels 9 indicadors analitzats. 5 dels 6 indicadors d'orientació internacional situen a la UAB en el grup d'alt rendiment. La UAB obté també la màxima qualificació en 2 dels 4 indicadors de contribució al desenvolupament regional.

Destacarem, finalment, els molts bons resultats en transferència de coneixement que per al nostre Parc són particularment importants. Dels 8 indicadors avaluats, 7 atorguen a la UAB el màxim rendiment: fons privats, publicacions amb empreses, patents concedides per professor, ingressos per llicències, spin-offs, publicacions citades en patents i ingressos de formació contínua.

Enhorabona!
 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6