Tancar
08/11/2018
Manifest de Barcelona: per a una diplomàcia científica i tecnològica de ciutat
“El 2025, les 600 majors economies urbanes produiran el 65 % del creixement econòmic mundial. El 2050 gairebé el 70 % del planeta serà urbà. Les ciutats s’erigeixen com a nous epicentres de la innovació, transformant l'escena internacional i sobrepassant els límits dels estats-nació. S'han convertit en els escenaris pioners en l’ús de les tecnologies emergents, pilots del canvi científic i actors diplomàtics independents”.

Aquest paràgraf forma part de la introducció del "Manifest de Barcelona / Per a una diplomàcia científica i tecnològica de ciutat" presentat el 6 de novembre passat durant el llançament de la iniciativa SciTech DiploHub que pretén fer de Barcelona la primera ciutat en implementar una estratègia científica i diplomàtica.

Una de les missions consisteix en consolidar Barcelona com a capital d'innovació. Amb les seves dues instal·lacions científiques singulars que són el Barcelona Supercomputing Center i el Sincrotró ALBA, Barcelona forma part d'aquestes ciutats que ofereixen a l’ecosistema empresarial i d'R+D les eines per innovar i créixer.

La primera actuació del SciTech DiploHub s’adreçarà a la diàspora SciTech: consistirà a aprofitar el proper període de Nadal per començar a identificar, reunir i capacitar la comunitat de científics i enginyers de Barcelona i antics alumnes dels centres de recerca i universitats de la ciutat actualment ubicats a l'estranger: aquesta diàspora pot ajudar a identificar pràctiques i oportunitats i atraure públics més amplis de tot el món.

Bons vents a la iniciativa SciTech DiploHub!
 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6