Tancar
04/10/2018
Parcs: la importància de les infraestructures
A la fira Rebuild organitzada la setmana passada a Barcelona sobre la innovació per al sector de la construcció, rehabilitació, reforma i eficiència energètica, vam tenir l’oportunitat d’assistir a una taula rodona sobre el tema “Refer els espais industrials”.

Parcs d’activitats econòmiques, polígons industrials ... : sigui quin sigui el nom que se’ls doni, aquests espais, nombrosos, generalment als afores de les ciutats, concentren empreses i naus industrials. Un factor clau a l’hora d’atreure noves empreses o de mantenir les que hi ha, i doncs, de donar a un territori les eines perquè les seves empreses puguin ser el més competitives possible, és la qualitat de les infraestructures disponibles.
En aquest sentit, la taula rodona va esmentar les deficiències existents en nombrosos parcs d’activitats que han envellit malament o no han sabut modernitzar-se.

Voldríem aprofitar aquestes consideracions per recordar la gran qualitat de les infraestructures que ofereix el Barcelona Synchrotron Park.

Destacarem principalment:
  • Xarxa de distribució elèctrica d’alta capacitat i fiabilitat, que inclou al mateix Parc la subestació corresponent.
  • Una central de poligeneració: aquest sistema de climatització centralitzat permet a les empreses reduir la inversió inicial i l’espai físic per als equips de climatització, disminuir al voltant d’un 20% els costos d’operació i manteniment associats, tenir flexibilitat en cas de canvis de necessitats de demanda energètica.
  • 7 operadors de telecomunicació amb xarxes pròpies de fibra òptica: BT, Telefónica, OrangeColtONOUfinet, XOC.
  • 3 Centres de Processament de Dades (CPD) que poden permetre a les empreses emmagatzemar les seves dades en un núvol de proximitat, un aspecte cada vegada més ben valorat.

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6