Tancar
06/09/2018
PIME: convocatòria per accedir als sincrotrons
Es pot descriure un sincrotró com un microscopi gegant. Parlem concretament d’un accelerador d’electrons que produeix una llum especial utilitzada pels investigadors per observar l’estructura íntima dels materials.

Observar els materials a tan petita escala permet avenços tant en ciències bàsiques com aplicades, raó per la qual el sincrotró Alba i els seus homòlegs d’arreu interessen tant investigadors acadèmics com del món empresarial. Permeten avançar en la concepció de nous materials pel transport o l’emmagatzematge de l’electricitat, el disseny de nous fàrmacs, la millora de pintures o ciments i un llarg etcètera d’exemples en sectors com la química, els materials, la salut, la nanotecnologia, l’energia, l’automoció i l’espai, l’alimentació, la sostenibilitat o el patrimoni cultural.

En aquest context, el programa europeu CALIPSOplus té, entre altres missions, la d’afavorir l’accés de les PIME als sincrotrons i altres fonts de llum del continent. Per això, s’ha obert una convocatòria destinada a les PIME, fins el 21 de desembre (web), per presentar sol·licituds.

Aquesta iniciativa (més informació aquí), liderada pel sincrotró Alba, ha de permetre a les PIME fer servir les fonts de llum més adaptades a cada necessitat, independentment de si són o no les fonts de llum més properes.

Més en general, les empreses que es pregunten sobre la pertinència o no d’un sincrotró per a la seva R+D, poden contactar amb l’oficina industrial del sincrotró Alba que els oferirà un ampli assessorament.
 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6