Tancar
21/06/2018
El Barcelona Synchrotron Park compromès amb el capital natural
Segons un estudi francoalemany de referència, el 2005 l’aportació dels insectes pol·linitzadors als principals cultius mundials es va estimar a 153 mil milions d’euros, el 9,5 % del valor de la producció alimentària mundial.

Aquest exemple il·lustra el concepte de capital natural: el valor econòmic dels serveis oferts gratuïtament per la natura s’ha de prendre en consideració a l’hora d’avaluar correctament l’activitat econòmica. D’aquesta manera, el capital natural s’hauria d’afegir al capital humà i al capital productiu.

La setmana passada, el Barcelona Synchrotron Park va participar en el II Natural Capital Summit organitzat a Barcelona i que pretén ser la principal trobada del món hispànic sobre el capital natural i la seva preservació que passa per la protecció de la biodiversitat.

En aquest camp, el Barcelona Synchrotron Park, que cal esmentar que té el segell Business & Biodiversity de la Comissió Europea, ja ha realitzat tot un seguit d’actuacions com els passos per a la fauna, les caixes-nius per a ocells insectívors que permeten controlar les plagues, les cunetes verdes que depuren les aigües de la carretera o els convenis amb els pagesos per treballar adequadament els camps de conreu del corredor verd o de les parcel·les que queden per comercialitzar.

El dossier complet que descriu totes les actuacions del Parc en matèria de conservació de la natura, restauració ecològica i suport a la biodiversitat es troba disponible aquí.
 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6