Tancar
18/01/2018
Quan les idees generades a la UAB fan les vaques més felices (i productives!)
El Programa de Generació d'Idees que organitza el PRUAB, el parc de recerca de la UAB, i que el Barcelona Synchrotron Park patrocina, és un programa que recull reptes tecnològics de les empreses del territori per presentar-los a la comunitat científica de la UAB per tal d'intentar aportar solucions, a través d’un concurs de generació d’idees organitzat cada tardor.
 
Cada any, diversos reptes d'un sector empresarial en concret són recollits i tractats. Per exemple, el 2017 (6a edició del Programa), el sector va ser el de la biotecnologia industrial i la biomedecinahttps://generacioidees.com/sisena-edicio/
 
En aquest cas, un dels 3 projectes premiats i recompensat pel mateix Pere Solà, director del Barcelona Synchrotron Park (veure foto), és el projecte RES-KIT al qual el diari El Mundo va dedicar la setmana passada un llarg article a la secció INnovadores de la seva pàgina d’Economia.

RES-KIT és un kit de diagnòstic per a la detecció de bacteris multiresistents en medecina veterinària, que facilita el tractament ràpid i individualitzat de la mastitis bovina, una inflamació de la glàndula mamària de la vaca que provoca canvis en la composició bioquímica de la llet i al teixit de la glàndula.

El kit es basa en una plataforma microfluídica que permet realitzar les proves que es farien al laboratori, al mateix moment de la presa de mostra de llet i amb un únic xip. Un xip que revela el bacteri implicat i els seus gens de resistència antimicrobiana, el que permet seleccionar l’antibiòtic més òptim per cada animal malalt.

Actualment, l’equip de RES-KIT coordinat per Antoni Baldi de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona del campus de la UAB, està finalitzant les proves de concepte que permetran buscar finançament.

Molta sort!
 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6