Tancar
30/08/2017
El nanomón es concep i s’observa dins i a prop del Barcelona Synchrotron Park
NFFA és l’acrònim anglès de Nanoscience Foundries and Fine Analysis. Es tracta d’una infraestructura científica distribuïda per Europa creada l’any passat, que dóna als investigadors i a les empreses del continent i d’arreu un accés gratuït a laboratoris i serveis per a la recerca a nanoescala, amb tècniques que inclouen des del desenvolupament de models teòrics i simulacions digitals amb supercomputador, fins a la síntesi de nanomaterials, així com diferents processos de fabricació i caracterització d’estructures a nanoescala.

Aquesta xarxa agrupa 15 centres repartits en 8 països diferents entre els quals el campus de la UAB, el soci estratègic del Barcelona Synchrotron Park, i més concretament, l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB), l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l’Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB) i el sincrotró ALBA. El Parc de Recerca de la UAB (PRUAB) i l’ICN2 són els coordinadors del programa NFFA pel que fa al campus de la UAB.

Com a primer balanç desprès d’un any i mig de funcionament, s'han rebut 165 sol·licituds d'investigacions, provinents de 28 països, majoritàriament d'Europa però també de la Índia, Rússia, EUA, Japó i Xile. De totes les sol·licituds, 103 han estat acceptades, el 10% de les quals involucren recerca col·laborativa amb empreses, i se'ls ha assignat la instal·lació més adequada per al desenvolupament del seu projecte, sempre d'un país diferent al del seu grup de recerca. D’aquests 103 projectes, 10 han utilitzat les instal·lacions dels centres de recerca del campus de la UAB.

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6