Tancar
27/06/2017
Presentació del programa de restauració sostenible del sòl del Barcelona Synchrotron Park

El Barcelona Synchrotron Park (BSP), també conegut localment com a Parc de l’Alba, té una extensió de 400 Ha. En el passat, aquest espai estava en part ocupat per diferents tipus d’activitats industrials, principalment del sector de la ceràmica, que incloïen canteres d’argila transformades amb el temps en abocadors.

Aquests espais degradats s’estan recuperant, transformant-los en zones verdes, gràcies a un programa de restauració sostenible del sòl presentat aquesta setmana a la 14a conferència internacional sobre l’ús i la gestió sostenible dels sòls, sediments i recursos hídrics (AquaConSoil 2017, Lió, França, 26-30 juny). Aquest treball (article en anglès disponible aquí)  és el fruit d’una col·laboració entre el BSP, l’empresa MediTerra Consultors Ambientals, el centre tecnològic CTM i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquest programa de restauració és un exemple de com amb eines de planificació urbanística, es pot dur a terme la remediació de sòls fent-la compatible amb el desenvolupament d’una activitat econòmica, la conservació de la natura, el reforçament dels sistemes ecològics i la biodiversitat i la millora de la qualitat de vida de la gent de l’entorn.

Aquest programa presentat a AquaConSoil 2017, s’inscriu dins el programa global del BSP per a la millora de les seves infraestructures verdes. Aquest programa, disponible aquí, està estructurat en 5 eixos estratègics que inclouen la restauració i la millora de la connectivitat ecològica, l’aplicació de solucions basades en la natura, la gestió ecològica dels espais verds o encara no construïts i el suport a l’agricultura.

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6