Tancar
04/05/2017
​Centres de recerca de referència a l’entorn del Barcelona Synchrotron Park
La recent actualització de l’índex Nature que recull l’afiliació dels investigadors a les millors revistes científiques internacionals, ofereix una bona oportunitat per mencionar la importància de tres centres de recerca instal·lats al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el soci del Barcelona Synchrotron Park: ICMAB, ICN2 i IFAE.

L’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) ha sigut premiat vàries vegades aquests últims anys, per exemple, amb 9 investigadors becats pel prestigiós Consell Europeu de la Recerca (ERC). A l’últim índex de Nature, l’ICMAB es posiciona 4t millor centre de recerca de Catalunya i Espanya, darrere 3 altres centres catalans: l’ICIQ (Institut Català d’Investigació Química), l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques) i l’ICN2 (Institut de Nanociència i Nanotecnologia) també instal·lat al campus de la UAB.

L’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), també al campus de la UAB, ha aparegut últimament a l’actualitat en relació al grup de recerca que va publicar el mes passat anomalies intrigants en la descomposició d’algunes partícules després d’haver analitzat dades del Large Hadron Collider (LHC del CERN) i d’altres experiments, ja que dos dels cinc investigadors implicats són de l’IFAE. Si es confirmessin, aquests resultats serien un senyal de nous fenòmens físics no predits pel model estàndard de la física de partícules.

Tant l’ICN2 com l’IFAE, juntament amb l’ICFO, l’ICIQ, l’IRB (Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona) i el CRG (Centre de Regulació Genòmica) conformen el nou Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) que té com a objectius construir un projecte científic basat en la recerca de complementarietat i interdisciplinarietat entre diferents camps d’investigació, no només per tal de crear nous projectes científics innovadors sinó també per oferir als seus investigadors un entorn de formació més competitiu. Segons l’índex de Nature, el BIST, amb els seus 1.400 investigadors, es classifica 24è a Europe.

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6