Tancar
29/11/2016
​La Comissió Europea confereix el segell “Business & Biodiversity” al Barcelona Synchrotron Park
El Parc de l’Alba, que inclou l’àrea empresarial del voltant del sincrotró ALBA, promoguda internacionalment com a Barcelona Synchrotron Park (BSP), dedica una particular atenció a la conservació de la natura i la restauració ecològica. 
 
En aquest sentit, el segell “Business & Biodiversity atribuït a finals del mes passat per la Comissió Europea al Parc és una notícia engrescadora:
  • D’una banda, és un reconeixement a la pertinència de les actuacions realitzades pel Parc, des del primer moment fins ara, en millores de la biodiversitat.
  • D’altra banda, aquest reconeixement europeu ofereix al Parc la possibilitat de participar a nivell europeu en grups de treball on es poden compartir experiències i explicar les iniciatives dutes a terme al Parc. En aquesta línia, el Parc va tenir l’oportunitat, la setmana passada, de participar a la trobada anual europea organitzada a la Haia (Països Baixos), on va poder exposar per primera vegada les seves actuacions.
  • Finalment, aquest segell conforta el Parc en el seu compromís amb la natura i amb el territori per crear llocs de feina i millorar la qualitat de vida de la seva gent.
 
Des del primer disseny del Parc, el planejament de l’espai va definir un conjunt harmoniós de sectors on les àrees empresarials i residencials conviuen amb les destinades a conreus, torrents i boscos, i on es conserva un extens connector ecològic en el que s’està treballant per millorar la permeabilitat per a la fauna; en particular, ja s’han construït dos viaductes al pas pel corredor verd de la carretera Cerdanyola-Sant Cugat renovada pel Parc.
 
Els espais verds, el 50% del total de les 400 hectàrees que conformen el Parc, allotgen fauna i flora silvestres, i ofereixen un entorn natural saludable on les persones -tant ciutadans de l’entorn com personal de les empreses del  BSP- troben espais per al lleure en contacte amb la natura.
 
El Parc duu a terme des de fa anys una gestió específica amb 5 eixos d’actuacions que li permet potenciar aquesta infraestructura verda: 1) Restauració ecològica; 2) Aplicació de ‘Solucions basades en la natura’: 3) Gestió ecològica dels espais verds i sectors pendents d’edificar; 4) Suport a l’agricultura; 5) Xarxa d’itineraris saludables i pedagògics.
 
Aquest reconeixement de la plataforma B&B ha estat possible gràcies a l’assessorament de Minuartia, una consultoria ambiental especialitzada en gestió i conservació de fauna i biodiversitat. 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6