Tancar
02/11/2016
​Malàisia ve a descobrir la iniciativa Barcelona DC Cluster del Barcelona Synchrotron Park
Amb Cyberjaya, prop de Kuala Lumpur, i el projecte SIDH a Sedenak, prop de la frontera amb Singapur, Malàisia té dos nous parcs especialment dissenyats per acollir Centres de Processament de Dades (CPD). D’aquesta manera, el país es vol posicionar com un centre neuràlgic del sud-est asiàtic en matèria de CPD.

Per aprendre pràctiques d’altres parcs, una delegació de 7 persones representant 3 agències malaies del sector dels CPD va passar la jornada del passat 27 d’octubre al Barcelona Synchrotron Park (BSP), per trobar-se amb els seus responsables i intercanviar experiències, en particular sobre el projecte Barcelona DC Cluster que vol posicionar el BSP com a pol d’atracció de CPD al sud d’Europa. Aquesta delegació estava encapçalada per l’agència estatal MdEC, encarregada del desenvolupament de l’estratègia TIC a Malàisia.

De les 7 empreses actualment al BSP o a punt de ser-hi, totes internacionals i 2 de les quals estrangeres, 3 són empreses de CPD que han invertit fins ara més de 200 milions d’euros per construir les seves infraestructures al Parc.

A banda d’aquests CPD ja operatius, el BSP està enllestint una parcel·la de 42.000 m2 especialment dissenyada per acollir CPD amb xarxa de fred i calor, 7 xarxes de fibra òptica, etc. Aquesta iniciativa anomenada Barcelona DC Cluster, es realitza amb l’assessorament tecnològic de B-Barcelona Consulting/BGC, una consultoria especialitzada, entre altres aspectes, en el disseny d’infraestructures de missió crítica i en l'aplicació d’estratègies d’eficiència energètica, com per exemple, en el sector dels CPD, el free cooling, la refrigeració per aigua directa a xip.

En aquesta jornada al Parc, va participar Ramon Forcada, director d’anàlisi estratègica de l’INCASÒL, l’agència de la Generalitat que gestiona el sòl públic i que, juntament amb l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès, conformen el consorci que gestiona el Parc. També hi va assistir Marc Puyuelo, de l’agència pública Catalonia Trade & Investment que es dedica a l’atracció d’inversions estrangeres a Barcelona i Catalunya.

Foto: Durant la visita del sincrotró ALBA
 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6