Tancar
19/10/2016
Christian Ketels: “Gràcies als clústers, Catalunya és més atractiva per a les empreses estrangeres”
Christian Ketels, especialista en política de clúster, va participar a la 9a trobada anual de clústers catalans organitzada a Barcelona el mes passat. En una entrevista amb l’agència Catalonia Trade & Investment de la Generalitat, que té com a missió l’atracció d’inversions estrangeres, ha explicat com la política de clúster de Catalunya fa més atractiva la regió.
 
Christian Ketels, de l’Institute for Strategy and Competitiveness (Harvard Business School), és president de TCI Network, una plataforma global d’organitzacions i experts en clústers, innovació i competitivitat, amb seu a Barcelona.
 
Segons la seva definició, recordada a l’entrevista, un clúster és una zona d’intensa activitat en sectors molt concrets que combina dos aspectes: un grup d’indústries interrelacionades (no forçosament d’un únic sector) i concentrades a un territori en concret.
 
Segons la seva opinió, Catalunya ha començat a tenir una política de clúster abans que moltes regions d’Europa i està considerada a nivell mundial com un dels líders en aquest tema. I segueix sent una regió innovadora amb noves iniciatives, com per exemple, utilitzar els clústers com a plataforma per a la internacionalització. Avui dia, amb més de 20 anys d’experiència en política de clúster, Catalunya té 30 clústers que agrupen 1.700 empreses que generen una facturació global de 65 mil milions d’euros.

Christian Ketels pensa que Catalunya és realment més atractiva per a empreses estrangeres (actualment, són unes 6.500) gràcies als seus clústers, que ofereixen al seu aterratge un ecosistema de socis i no pas un territori nu en el qual invertir.

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6