Tancar
01/12/2017
El projecte NanoPlastics premiat com a millor idea de negoci del Parc de Recerca UAB
El Programa de Generació d’Idees del PRUAB, el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és una iniciativa original a la que el Barcelona Synchrotron Park dóna suport amb el seu patrocini: té com a ambició incitar les empreses a fer ús de la riquesa creativa dels investigadors de la UAB per trobar respostes als reptes tecnològics que es plantegen per innovar.

A la sisena edició d’aquest any, hi trobem al programa la biotecnologia industrial i la biomedecina: dins aquest àmbit, es van recollir reptes d’empreses que van ser exposats a principi d’octubre. Des de llavors, amb el suport d’experts en coaching, creació d’empreses, innovació, gestió, propietat intel·lectual, etc., han emergit 9 projectes dels quals 6 finalistes del concurs,  que impliquen 40 persones de 10 centres de recerca diferents.
El 30 de novembre passat, es van lliurar els premis als tres projectes guanyadors escollits per un jurat d'experts en valorització d'idees de negoci.

El primer premi, guardonat amb 2.500 euros i sis mesos d'incubació a l'edifici Eureka del Parc de Recerca UAB, ha anat al projecte Nanoplastics que planteja desenvolupar un film plàstic amb una activitat antibacteriana deguda a la seva nanoestructuració, per embolicar aliments i allargar les seves vides útils. Aquest projecte està impulsat per investigadors de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l’Institut de Neurociències (INC UAB) i el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG).

El segon premi, lliurat per Pere Solà, el director del Barcelona Synchrotron Park (veure foto), ha anat al projecte RES-KIT, el primer kit pen-site per a la detecció de gens de resistència antimicrobiana que facilitarà el tractament ràpid i individualitzat de la mastitis bovina. El tercer premi ha anat al projecte Ovatec de creació d’una empresa especialitzada en la producció in vitro d’embrions bovins.

Enhorabona!
 

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6