Tancar
06/09/2017
​Amb MARES, SENER cuida el benestar físic dels astronautes
Les persones que ja han tingut l’oportunitat d’entrar a la seu catalana de l’enginyeria SENER, instal·lada al Barcelona Synchrotron Park, han pogut descobrir al vestíbul la rèplica d’un instrument científic molt curiós, semblant a una màquina sofisticada de sala de gimnàstica.

Es tracta de MARES (Muscle Atrophy Research and Exercise System), dissenyat i fabricat pel grup d’experts de SENER com a suport per a la vida a l’espai. Aquest sistema permet investigar les conseqüències de la ingravidesa en els muscles de l’ésser humà, entre els quals l’atròfia muscular, la pèrdua de força, l’osteoporosi o els efectes sobre la interacció neuromuscular.
Aquest equip singular està integrat al mòdul Columbus de l’Estació Espacial Internacional i forma part del laboratori espacial Human Research Facility de la NASA.

MARES és actualment a la base d’un nou experiment, anomenat SARCOLAB, dut a terme a l’estació espacial que consisteix en l’estimulació elèctrica i mesura dels muscles del genoll i del turmell mitjançant l’equip desenvolupat per SENER. Les dues primeres sessions experimentals amb l’astronauta francès Thomas Pesquet han donat molts bons resultats; seguiran, doncs, fent més sessions amb dos altres astronautes, un europeu i un rus.

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6