Tancar
27/04/2017
PIMES descobreixen el potencial del Barcelona Synchrotron Park
La delegació de 20 persones representants de PIMES de Granollers i Montmeló que han visitat aquesta setmana el sincrotró ALBA (l’accelerador d’electrons que produeix una llum utilitzada per observar l’estructura íntima dels materials) han pogut descobrir que aquest equipament singular no està només al servei de la comunitat científica internacional sinó que es tracta d’una infraestructura científica útil i assequible a les empreses.

Efectivament, el sincrotró ALBA, gràcies a la seva oficina industrial, també està al servei del món empresarial per ajudar-lo a desenvolupar nous materials en sectors tan diversos com la salut, l’alimentació, la química, l’energia, etc.

Els visitants també han tingut l’oportunitat de visitar la Central de Poligeneració del Barcelona Synchrotron Park (foto). Per tal de reduir l’impacte ambiental del seu desenvolupament, el  Parc ha implantat un sistema de climatització centralitzat, basat en tecnologies de poligeneració d’alta eficiència: producció simultània d’electricitat per al sincrotró, i de calor i fred per a totes les empreses del Parc. Aquest enfocament permet reduir el consum d’energia primària i les emissions de CO2 un 35% respecte a sistemes de climatització convencionals instal·lats a cada empresa del parc.

Per a les empreses, aquesta externalització del servei de climatització els permet concentrar-se en el seu negoci, reduir la inversió inicial i l’espai físic per als equips de climatització, disminuir al voltant d’un 20% els costos d’operació i manteniment associats, i donar flexibilitat en cas de canvis de necessitats de demanda energètica.

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6