Tancar
09/11/2016
​Barcelona, una ciutat de referència en el panorama digital europeu
En un informe encomanat per Huawei, Science Business examina 10 clústers tecnològics europeus que ofereixen estudis de cas interessants sobre la integració de les tecnologies de la informació i de les comunicacions (TIC) a l’economia (Science Business és una consultoria de Brussel·les que publica anàlisis i recerques pròpies sobre la política europea d’innovació).

Aquest informe no és un rànquing sinó, segons els seus autors, un esforç de posar el focus sobre alguns llocs d’Europa particularment destacables en el panorama digital. Barcelona forma part de les 10 ciutats seleccionades: els autors valoren, entre altres coses, la voluntat política de donar suport a la recerca, als assajos i als projectes pilots, i no únicament a través del finançament.

Val la pena mencionar que aquest document assenyala el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) com un actor clau de la ciutat. En aquesta recent aliança de sis dels millors centres de recerca de Catalunya, dos d’ells són al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, el soci estratègic del Barcelona Synchrotron Park: l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE) i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2).

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6