Tancar
26/10/2016
​Investigadors es deixen la pell a la nova línia de llum del sincrotró ALBA
La setmana passada, el Sincrotró ALBA va acollir els primers usuaris oficials de la seva vuitena i nova línia de llum, MIRAS. Dedicat a la microespectroscòpia d'infraroig, aquest nou laboratori de llum està disponible a la comunitat científica per realitzar experiments en àmbits diversos com la ciència de materials, la biologia i biomedicina, la geologia, el patrimoni cultural o el medi ambient, entre d’altres.

Aquesta nova eina permet detectar i quantificar les molècules així com la seva distribució espacial. Per tant, és clau per definir la composició química dels materials a nivell molecular. Els primers usuaris van ser investigadors de l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) que van utilitzar MIRAS per analitzar com s'integren a les diferents capes de la pell els sistemes lipídics elaborats per ells.

Gràcies a la gran resolució i brillantor de la llum de sincrotró, podran definir la localització d'aquests sistemes lipídics dins de la pell, generant un mapa químic de la mostra, on es podrà observar el nivell de penetració d'aquests sistemes i entendre així com els principis actius (de tipus farmacològic o cosmètic) es transporten fins a les diferents capes de la pell on han de realitzar la seva activitat.

Sobre MIRAS i ALBA en general, descobriu les últimes notícies científiques, col·laboracions amb la indústria, desenvolupaments tecnològics, activitats de divulgació... al darrer número de la revista semestral ALBA News publicat a principi de mes.

Més notícies

13/04/2023 Panattoni adquireix una parcel·la de 60.000 m2 per construir-hi un centre de dades 16/09/2021 L’entorn del Barcelona Synchrotron Park marca el ritme amb les bateries 06/09/2021 Avança la creació d’una plataforma de microscòpia de primer nivell al Sincrotró Alba 22/07/2021 IBM, el gegant blau de la computació al Barcelona Synchrotron Park 02/07/2021 SENER, enginyeria i tecnologia d'avantguarda al Barcelona Synchrotron Park 11/06/2021 Parc de l'Alba: primera injecció de biogàs procedent d'un abocador a la xarxa
1 2 3 4 5 6