Tancar
23/06/2016
Poligeneració distribuïda: el Barcelona Synchrotron Park comparteix la seva experiència
Per tal de reduir l’impacte ambiental del seu desenvolupament, el Barcelona Synchrotron Park ha implantat un sistema de climatització centralitzat, basat en tecnologies de poligeneració d’alta eficiència: producció simultània d’electricitat, calor i fred, i distribució dels mateixos pel conjunt del parc. Aquesta aproximació permet reduir el consum d’energia primària i les emissions de CO2 un 35%, respecte als sistemes de climatització convencionals instal·lats a cada empresa del parc.

La primera de les plantes de poligeneració previstes va entrar en servei el setembre de 2010, i va ser dissenyada, construïda i és explotada per la societat públicoprivada “Poligeneració Parc de l’Alba ST4 S.A.”. La planta produeix l’electricitat d’alta qualitat que requereix el sincrotró i proveeix fred i calor al conjunt de les empreses del parc.

Amb aquesta experiència, el Barcelona Synchrotron Park ha sigut un dels convidats a la jornada organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Granollers, Granollers Mercat i el Consorci de Residus del Vallès Oriental el 22 de juny passat sobre el tema “Xarxes de distribució de calor en zones industrials proveïdes amb calor residual i altres fonts d’energia renovables”.

Aquesta jornada ha permès compartir coneixements i experiències per respondre qüestions claus relacionades amb aspectes legals, tècnics i econòmics que afecten a aquest tipus de projectes i que els municipis que els impulsen han de tenir en compte per materialitzar-los. També s’ha pogut donar respostes a les necessitats i dubtes dels consumidors industrials, com a usuaris finals d’aquestes infraestructures.

Més notícies

04/07/2019 Nou programari per a promocionar les xarxes urbanes de fred i calor 07/06/2019 La biodiversitat en perill: les actuacions del Barcelona Synchrotron Park 28/05/2019 La UAB ocupa la primera posició del rànquing CYD 23/05/2019 Alba: portes obertes, jornada per a la indústria i resultats científics rellevants 25/04/2019 Els Serveis Cientificotècnics de la UAB: una oportunitat per a les empreses del Parc 10/04/2019 MELISSA fa 10 anys: quan viatjar a Mart es prepara prop del Barcelona Synchrotron Park
1 2 3 4 5 6