Tancar
18/11/2020
El conseller Ramon Tremosa visita el sincrotró ALBA i anuncia la creació d’un fons d’inversió publicoprivat per millorar la transferència de coneixement
Aquest dilluns 16 de novembre, el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha anunciat que el Govern treballa en la creació d’un fons d’inversió de caràcter publicoprivat amb l’objectiu d’impulsar la transferència de coneixement i millorar l’índex d’innovació i la competitivitat del teixit econòmic de Catalunya.

El conseller ha fet aquest anunci durant la seva visita al sincrotró Alba, la gran infraestructura cientificotecnològica situada al bell mig del Barcelona Synchrotron Park (Parc de l’Alba) que constitueix un valor fonamental en el desenvolupament de la recerca d’avantguarda i, en definitiva, com a motor econòmic del país. El conseller ha estat acompanyat per la directora del sincrotró, Caterina Biscari, el director del nostre parc, Pere Solà, juntament amb diversos responsables d’altres centre de recerca de l’entorn.

El Govern preveu invertir 10 milions d’euros entre 2021 i 2022, una xifra que es vol ampliar fins als 30 milions a partir de les possibles aportacions dels fons europeus Next Generation.

El conseller ha explicat que els països més avançats del món tenen fons publicoprivats d’aquest tipus, especialitzats en alta tecnologia, que donen l’impuls inicial als projectes i que, un cop se superen les passes inicials i s’identifica l’oportunitat de negoci, el capital privat entra en gran quantitat i el sector públic recupera la participació.

Font: nota de premsa del govern
Foto: Sincrotró Alba
 

Més notícies

18/11/2020 El conseller Ramon Tremosa visita el sincrotró ALBA i anuncia la creació d’un fons d’inversió publicoprivat per millorar la transferència de coneixement 03/11/2020 Catalunya, capdavantera a Europa en ciències de la vida i la salut; el sincrotró Alba contribueix a aquest lideratge. 15/10/2020 El Parc de l’Alba en un projecte de l’OMS 02/10/2020 Entra en funcionament la barrera hidràulica de Can Planas 30/09/2020 SENER, l’enginyeria capdavantera del transport urbà a Mèxic 16/09/2020 Del biogàs al biometà i del biometà a la xarxa de gas: comencen les obres!
1 2 3 4 5 6