Tancar
03/01/2019
CREAF: 30 anys al servei de les ciències mediambientals
El CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), institut que treballa en l’àmbit de l’ecologia terrestre, sobretot la forestal, per tal de millorar la planificació i gestió del medi natural, rural i urbà, celebra els seus 30 anys.
 
L’aniversari d’aquest institut de recerca de 130 investigadors ubicat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), soci del Barcelona Synchrotron Park (BSP), és un bon pretext per recordar la potent xarxa CERCA de centres de recerca de què el CREAF forma part i, d’altra banda, el compromís amb la protecció de la biodiversitat que aquest centre i el BSP comparteixen.
 
Catalunya ha desenvolupat un sistema propi de recerca basat principalment en una agència d’atracció de talents (ICREA) i una xarxa de 40 centres de recerca (CERCA), 6 dels quals són al campus de la UAB i, per tant, dins l’entorn més proper del BSP: a més del CREAF, l’ICN2 (Institut de Nanociència i Nanotecnologia), l'IFAE (Institut de Física d'Altes Energies), el CRAG (Centre de Recerca en Agrigenòmica), el CVC (Centre de Visió per Computador) i l’ICP (Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont).

Pel que fa a la biodiversitat, un dels quatre àmbits de recerca del CREAF (juntament amb Observació de la Terra, Canvi Global i Funcionament dels Ecosistemes), en aquest centre s’estudien els mecanismes que la generen i la mantenen i s’analitzen els factors que l'amenacen. El CREAF treballa amb espècies i comunitats de plantes i animals, abordant els estudis tant des d'escales moleculars com de tot l'ecosistema.

Aquest compromís és també el del BSP que compta amb un emblemàtic corredor verd de 140 hectàrees on desenvolupa actuacions de protecció de la biodiversitat recollides en aquest document i reconegudes pel segell Business & Biodiversity de la Commissió Europea.

Per molts anys, CREAF!
 

Més notícies

18/01/2019 Stradivarius llançarà una nova línia de perfums 11/01/2019 Un implant basat en el grafè desenvolupat per l’IMB i l’ICN2 del campus de la UAB registra l'activitat cerebral 03/01/2019 CREAF: 30 anys al servei de les ciències mediambientals 14/12/2018 L’Open Innovation Forum connecta reptes empresarials amb solucions acadèmiques 07/12/2018 Informe Biocat 2017: el millor de la bioregió de Catalunya 30/11/2018 El Barcelona Synchrotron Park compromès amb el creixement sostenible
1 2 3 4 5 6